Elektroterapia

Elektroterápia

Mivel az élő sejteknek magas a víz- és iontartalma, elektromos vezetőként viselkednek, és az elektromos áram különböző változásokat hoz létre működésükben. A kezelendő szövet jellemzőinek és a probléma jellegének megfelelően választhatunk terápiát az elektromos kezelések széles tárházából. Az elektroterápiás kezelések leggyakoribb célja a fájdalom csökkentése, amire több áramforma is megfelel, de igen elterjedt alkalmazási terület az idegsérülések után fellépő izomgyengeség kezelése is.
Szelektív ingeráram kezelés
A nem megfelelően működő, gyengült vagy bénult izom regenerációjára, izomerősítésre alkalmas. Elsősorban akut esetekben jó rehabilitációs eszköz, krónikus esetekben, pl. izomsorvadás megakadályozására is alkalmas.
TENS kezelés
A kezelés elsősorban az idegek stimulációján keresztül éri el gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, izomlazító hatását. Akut és krónikus esetekben is jól alkalmazható.
Iontoforézis kezelés
Galvánáram segítségével gyógyszereket, szükséges ásványokat juttatunk a bőrön keresztül a szervezetbe. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, kontraktúra oldó hatással bír.